Pasta met gehaktballen

10-vrij-1sept-046
Facebook
WhatsApp
Email

Afgelopen Stuif-Stuif heb je heerlijke pasta kunnen maken. Dat wil je thuis vast nog wel een keer doen! Hieronder staat het hele recept zoals jij je pasta bij ons hebt kunnen maken.

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mesjes
  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Spatel
  • Weegschaal
  • Bordje
  • Zeef

Ingrediënten per portie

  • Pasta ±50 gram
  • Gehakt ±50 gram
  • 1 grote schep pastasaus
  • 1/4 Paprika
  • 1/4 Ui
  • 4 á 5 Champignons
  • Bakboter

Stappenplan

  1. Leg een snijplank, een mesje, een koekenpan, een steelpan en een spatel klaar.
  2. Was goed je handen.
  3. Vul de steelpan tot ongeveer de helft met water.
  4. Set de steelpan op de kookplaat of het gasfornuis, zodat het water vast kan gaan koken.
  5. Snijd de groente in kleine stukjes. Je kan de groente als je ze gesneden hebt vast op een apart bord of in een schaaltje leggen.
  6. Als het water kookt doe je de pasta in het water en roer je af en toe voorzichtig in de pan.
  7. Kneed de gehakt goed door. Let goed op! Dit is rauw vlees, je mag nu even nergens aan zitten tot je je handen hebt gewassen!
  8. Maak van de gehakt ongeveer 8 kleine balletjes (als je ze met 8 te groot vindt, maak je er gewoon negen of tien!). De balletjes leg je op een nieuw bord.
  9. Was je handen goed met zeep.
  10. Doe boter in de koekenpan en laat dat warm worden.
  11. Laat met je spatel de gehaktballen voorzichtig in de koekenpan vallen en bak ze goed bruin.
  12. Als het gehakt gaar is, doe je de groente daarbij en laat je die meebakken.
  13. Is de groente goed gebakken? Doe dan een grote schep pastasaus erbij en laat dat even warm worden. Vergeet niet goed te roeren!
  14. Giet de pasta af met de zeef en doe dat in je saus.
  15. Je hoeft het alleen nog maar door elkaar te roeren en je pasta is helemaal klaar!

Wij zijn bijna weer online!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Aanmelden vrijwilliger

Door dit formulier in te vullen en verzenden, ga je akkoord met ons privacy beleid.